Prasátko, aneb jak jsem trochu modelařil

055_01

Prasetoč letos vystřídala udírna a gril, ale přestože selátko na rožni nebylo, asi už navždy zůstane pro tuto tradiční akci pojmenování Prase či Prasátko. Nu co už taky jiného, vždyť se našli i tací, co se jako ta prasátka zmazali a všeobecné přežírání se konalo po celou dobu… :) .

Akcička to byla myslím velmi vydařená, nemalou měrou přispělo i téměř ideální počasí. Dík patří všem, kteří se na přípravě i zdárném průběhu podíleli a ostatně i dalším, kteří se jenom zúčastnili či alespoň nějaký model předvedli.

A jak to bylo s tím modelařením? Týden před akcí jsem nevydržel čekání a usoudil jsem, že je potřeba předvést nový model. Ve velké vzdálené zemi na východě to postavili, já to v pátek z Rakouska (Schweighofer) objednal a ve středu už jsem rozbaloval krabici. Ve čtvrtek jsem stihl namontovat podvozek a motor a v pátek už jsem to vše stěhoval na letiště. Večer jsem nalepil směrovku a v sobotu odpoledne zbytek. Nakonec jsme s Pavlem naladili těžiště a po nezbytném loku kofoly na kuráž proběhl první úspěšný start, za což jsem si od jednoho nevěřícího Tomáše (Dušana) vysloužil „medaili“ v podobě (plné) pivní plechovky. Snad těch úspěšných startů a přistání bude ještě hodně, abych konečně pronikl do tajů tři a více Dé akrobacie :wink: .

Spoustu fotek od Honzy a několik ode mne si můžete prohlédnout zde ve fotogalerii.