Soutěž RCVS – Hořice 18.6.2016

DSC_8241

Soutěž RCVS jsme uspořádali 18.6.2016 na letišti v Domoslavicích. Po páteční slotě jsem měl trochu obavy z počasí, ale opět nám to vyšlo. Nepršelo, přestože letiště lemovaly krásné kumuly, teplota byla kolem 18 – 24 st.C. I vítr dostal rozum a přes noc se uklidnil. Ráno nám to foukalo kolem 4 m/sec, po 12 hod. trochu zesílil. Byly to spíše krátké termické nárazy tak okolo 7 m/sec.

Termika byla trochu vrtošivá. Několik soutěžících si libovalo, po startu z gumicuku, jak se pěkně trefili a ono se to do 2 – 3 minut rozsypalo a byl z toho boj o záchranu a nebo se muselo startovat znovu. Kdo to ale chytil tak dosahoval krásných výšek a opět rozhodovala přesnost přistání. 

Všichni absolvovali soutěž bez vážnějších technických problému, jenom Martin Mádlů měl ve třetím kole nahnáno protože mu najednou chyběla elektrika. Začalo to divnou spirálou, ale pak se Limit asi v 10 m „chytil“ a Martin přistál bez vážnějších následků. Příčinou byl téměř upadlý drát u vypínače. Podařilo se to opravit a soutěž dolétal.

Po druhém kole jsme si dali dobrý guláš a aby soutěžící dobře nasyceni neusnuli, tak jsme hned dolétali i zbývající dvě kola. Po té následovalo vyhlášení výsledků, které zpracovával Péťa Dušek, který zároveň měl roli startéra a spouštěče časomíry. Naším několikaletým sponzorem je ZD Podchlumí, známý to výrobce kysaného zelí a tak všichni soutěžící dostali pytlík bílého a červeného zelí aby si k nedělnímu obědu mohli dát vepřo, knedlo, a to zelo. Ti lepší, do 7. místa ještě dostali trochu modelářského materiálu (balsu,lepidla, a pod.). O vítězi soutěže rozhodl, při rovnosti bodů, až výsledek škrtacího startu.

Poděkování patří i členům LMK Hořice, kteří si udělali čas a pomohli s uspořádáním soutěže a měřením a zvláštní poděkování uděluji naší kantýně a její obsluze, která se snažila splnit všem co jim na očích viděla.
Asi kolem 15,00 hod byla soutěž ukončena a soutěžící se rozjeli ke svým domovům.

Závěrem lze konstatovat, že nám to opět vyšlo a LMK Hořice se bude těšit na shledání s kamarády na další soutěži RCVS hned po prázdninách dne 3. září 2016.

Komentář zpracoval ředitel soutěže Jarda Vagenknecht

Výsledky soutěže RCVS_18-6-2016_vysledky

Několik fotografií v galerii