Výročka, členské příspěvky, značení modelů a další informace

KLeM_CZE

Vážení kolegové,

bohužel PES a jeho krotitelé nám neumožňují uspořádat výroční schůzi klubu v obvyklém termínu. Výročka je odložena na náhradní jarní termín včetně plánované volby rady klubu. Až to situace dovolí, naplánujeme vhodný termín a pozvánka bude zveřejněna na stránkách klubu a rozeslána e-mailem.

Platba členských příspěvků na rok 2021 je možná několika způsoby. Můžete platbu převést přímo na účet klubu, číslo 251341029/0300 (Poštovní spořitelna), do zprávy pro příjemce uveďte vaše jméno, případně více jmen, pokud budete platit za více členů najednou. Dále je možno zaplatit v hotovosti u pokladníka klubu Pavla Školníka, případně u mne. Platba příspěvků bude možná i na letišti při Novoročním létání. Případní dlužníci budou odchycení a zinkasováni během jarní sezóny.

Výše členského příspěvku zůstává beze změny. Žáci, členové kroužku platí 100 Kč, junioři (do 19 let včetně) a důchodci 300 Kč, ostatní členové 600 Kč.

Informace z KLeM ČR. Od následujícího roku vstupují v platnost nové předpisy pro provoz leteckých modelů. Shrnu to velmi stručně. Pro registrované členy klubů, provozující běžné modely, se nic zásadního nemění, přibývá pouze povinnost označit každý model štítkem s unikátním kódovým číslem Svazu modelářů, tento kód je pro všechny členy stejný, kód je doplněn číslem licence konkrétního modeláře. Více informací se dočtete zde na stránkách KLeM.

Pro neregistrované modeláře a pro všechny provozovatele multikoptér a jiných opravdových „dronů“, platí při provozu modelů nad 250 gramů nová povinnost složit pilotní test na stránkách ÚCL, po úspěšném složení testu takový modelář obdrží svůj vlastní kód pro označení modelu. Ale hlavně pro takové neregistrované  modeláře platí omezení maximální letové výšky na 120m. Pro registrované členy modelářských klubů platí výška 300m, za splnění určitých podmínek to může být i více.

Přeji všem příjemný konec roku a zůstávejte negativní a pozitivně naladěni!

Petr Dušek, předseda LMK Hořice