Jarní soutěž historiků

DSCN1367

V sobotu dne 13.4.2019 se odlétala v Hořicích na letišti soutěž historických modelů. Ještě v pátek jsem měl obavy, zda se bude létat kvůli silnému větru. Přihlášeno bylo cca 18 lidí, nakonec se sešlo 14 závodníků, někteří odřekli, protože mělo být téměř zimní počasí a také, že bylo.

V sobotu ráno při jízdě na letiště , jsem měl stále pochybnosti zda se bude létat a kolik dalších lidí nepřijede. Nakonec ti skalní a odolní jedinci přijeli a i příroda se tak nějak umoudřila. Začalo se  létat asi v 10 hodin, vítr se trochu uklidnil, tak na 4 – 5 m/sec a byly i chvíle kdy foukalo i méně, aby během 15ti minut zadulo tak okolo 8 – 9 m/sec. Teplota byla na vaťák , tak okolo 4°C, ale pokud to fouklo, měl jsem dojem že je nejméně mínus 10°C. Takže se vždycky chvíli
čekalo na větrnou „díru “ a odstartovalo se. Na tu zimu bylo kupodivu „navařeno“ i dost termiky a kdo to vystihnul měl maxo.

Ještě by to chtělo ten náš tým trochu omladit, jenomže mladým se asi nechce lepit a nejlepší hračkou je tablet. Škoda, přicházejí o dost pěkných zážitků. Tak tolik asi komentář k vcelku zdařilé soutěži. Guláš nám byl pochválen, organizace také, nikdo se neopovážil protestovat a tak soutěž doputovala ke svému závěru.

V příloze je výsledková listina a pár fotek od Honzy Kypty najdete v galerii.  Děkuji za účast a odvahu všem létajícím závodníkům.

Jarda Vagenknecht.