Soutěž historiků 10.10.2015 – výsledky

zehrovice_227

Ráno, když jsem otevřel oči, tak jsem se až leknul, protože fučelo tak kolem 6 m/sec a v nárazech až 8 m/sec. Honem jsem kouknul na Windyty, kde předpovídali po poledni vitr 10 m/sec, nárazy až 15 m/sec. Teplota byla ráno asi 6 st.C, ale při tom větru jsem měl dojem že je – 10 st.

Z povinnosti ředitele soutěže jsem dojel na letiště, že to tentokrát „odpískám“, protože těžko někdo přijede a v tom větru model nikdo nepustí, aby nesklapnul křídla. První přijel Lexa Husár z Pardubic a divil se co se děje v Pardubicích prý ani pšouk. Postupně přijížděli borci z Mělníka, Hořic a k mému velkému překvapení i brňáci a jesenický předseda SAM 78 p. Hanáček, osobně – klobouk dolů.

Na brifinku jsem dal návrh na zrušení – no to jsem si teda naběhnul. Převládl názor „když sem jedu takovou dálku, tak si chci taky lítnout.“ Takže jsme se dohodli, že u volných zkrátíme maxa na polovinu. První to vyhecoval Lexa Husáru. Po zkušebním letu ARC prohlásil, že to docela jde, jenom musíš být rychlejší na páčkách. Pak se našlo dalších pár odvážlivců a i ti, ač to hrdinové nepřiznali, že mají bobky (já taky), protože nechtěli vypadat jako srabi, tak do toho šli také. Přesto, že fučelo tak 7-10 m/sec, nikdo nic nerozbil a dokonce Jirkovi Doleželovi z Brna uletěl model. V takové slotě !?

Takže nakonec všechno dobře dopadlo. V poledne se snědlo pár párečků, vypilo nějaké kafe a bylo vyhodnocení. Všem ještě jednou děkuji za účast a že tím i odměnili  moje úsilí s přípravou soutěže.

Všechny příznivce zdraví Jarda Vagenknecht.

Zde jsou všechny výsledky: Vysledky_Historici_10-10-2015

PS: Titulní fotka je poněkud staršího data… tentokrát to na krátký rukáv opravdu nebylo!